Single post

Suma’t al manifest #RESCATXPIMES #RESCATXAUTÒNOMS

 

Benvolgut/uda soci/sòcia,

Des del convenciment més profund i la constatació que la salut pública és totalment compatible amb l’activitat empresarial, des de PIMEC hem demanat recentment a les Administracions Públiques la creació de taules sectorials per analitzar i valorar les greus afectacions de cada sector i buscar conjuntament les millors opcions i els recursos necessaris per poder garantir la viabilitat empresarial.

En el marc de l’acte que vam fer aquest divendres sota el títol ‘RescatxPimes RescatxAutònoms’, celebrat a les instal·lacions esportives David Lloyd Club Turó i retransmès en directe de forma telemàtica, vam demanar a l’Administració que agilitzi les mesures compensatòries necessàries per a les pimes i autònoms en risc de fallida a causa de les restriccions i els tancaments.

Amb relació a les nombroses peticions dels nostres associats, vam sol·licitar un informe jurídic relatiu a la possible responsabilitat patrimonial derivada dels actes administratius adoptats amb motiu de la crisi sanitària, elaborat pel catedràtic de Dret Administratiu i director del Centre d’Innovació i Gestió de les Administracions Públiques de Catalunya Joan Manuel Trayter, el qual conclou que si les actuacions de l’Administració Pública causen un dany a un particular, empresa o sector, aquest dany s’ha d’indemnitzar. Vull aclarir que la intenció de la patronal no és en cap cas iniciar un procediment judicial contra l’Administració, però sí dotar el teixit empresarial d’eines jurídiques fonamentades que li permetin guanyar més força a l’hora de reclamar mesures justes.

Finalment, vull recordar novament que hem fet públic un manifest que ja compta amb el compromís d’adhesió de més de 220 associacions empresarials. Animo tothom que ho vulgui a sumar esforços en aquest sentit i a adherir-s’hi per reclamar, un cop més, la necessitat de fer compatible la bona marxa de l’economia amb la protecció de la salut pública. L’objectiu principal d’aquesta crida és evitar el tancament d’empreses i la pèrdua de més llocs de treball. Evitem la pandèmia econòmica.

Josep González
President de PIMEC

 

Fes clic aquí per sumar-te al manifest
#RESCATXPIMES #RESCATXAUTÒNOMS

 

Consideracions relatives a la responsabilitat patrimonial de l’Administració a causa de les resolucions dictades en el context de la pandèmia

En cada cas particular caldrà analitzar si l’administració ha pogut incórrer, o no, en algun tipus de responsabilitat patrimonial que sigui susceptible de reparació i rescabalament mitjançant indemnització.

 

MÉS INFORMACIÓ